old stuff
In an old topic at the beginning of .dat discovery soms commands are still not found by now...
!SET_AI_ATTACK TYPE 2
!SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 1
!SET_AI_ATTACK RANGE 50
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 1
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 2
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 1
!SET_AI_ATTACK TARGET 2
!COPY_AI_ATTACK 1
[/quote]
The enemy will now send 1 troup of horses when u come too close to his base (starting point). This is a solution to the kite abusing. Pulling the enemy to your base
King Karolus
Posts: 1233
Joined: 01 May 2006, 22:00
Website: http://www.knightsandmerchants.net
Location: Finland
Next command revealed is RANGE
This command can be used in attacks
!SET_AI_ATTACK RANGE 140
If this is set in an attack the AI will only attack withing the range of 140 tiles
This command is extremely handy for defending.
For exemple:
- Code:
!SET_AI_ATTACK TYPE 2 !SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 1 !SET_AI_ATTACK RANGE 50 !SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 0 !SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 1 !SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 2 !SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 1 !SET_AI_ATTACK TARGET 2 !COPY_AI_ATTACK 1 [/quote] The enemy will now send 1 troup of horses when u come too close to his base (starting point). This is a solution to the kite abusing. Pulling the enemy to your base[/quote] Wow! :shock: So you mean that putting a TYPE 0 or TYPE 2 attack of this type and adding the range pretty much prevents sneaking into base? Now that could be a real problem solver! :)
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 0 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 1 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 2 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 3 12 4
!SET_AI_ATTACK TYPE 1 // needed for the type 2
!COPY_AI_ATTACK 0
!SET_AI_ATTACK TYPE 2
!SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 45
!SET_AI_ATTACK TAKALL
!SET_AI_ATTACK TARGET 2
!COPY_AI_ATTACK 1
!SET_AI_ATTACK TYPE 2
!SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 1
!SET_AI_ATTACK RANGE 53
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 1 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 2 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 3 1
!SET_AI_ATTACK TARGET 2
!COPY_AI_ATTACK 2
[/quote]
I thought i had succes yesterday with the REMOVE command but i had to study so i will test tomorrow when my last exam is done :D
What i think REMOVE does is the following. Lets take the same code from above.
[code]
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 0 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 1 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 2 12 4
!SET_AI_CHARACTER TROUP_PARAM 3 12 4
!SET_AI_ATTACK TYPE 1 // needed for the type 2
!COPY_AI_ATTACK 0
!SET_AI_ATTACK TYPE 2
!SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 45
!SET_AI_ATTACK TAKALL
!SET_AI_ATTACK REMOVE 3 1 // they will take all avaible soldiers but will leave 1 group of horses avaible....
!SET_AI_ATTACK TARGET 2
!COPY_AI_ATTACK 1
!SET_AI_ATTACK TYPE 2
!SET_AI_ATTACK TOTAL_AMOUNT 1
!SET_AI_ATTACK RANGE 53
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 0 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 1 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 2 0
!SET_AI_ATTACK TROUP_AMOUNT 3 1
!SET_AI_ATTACK TARGET 2
!COPY_AI_ATTACK 2
[/quote]
When i continue the testing tomorrow i hope im true is this would be very great
King Karolus Servant
Posts: 2154
Joined: 29 Aug 2007, 22:00
KaM Skill Level: Veteran
Location: In his dark thunderstormy castle
King Karolus Servant
Posts: 2154
Joined: 29 Aug 2007, 22:00
KaM Skill Level: Veteran
Location: In his dark thunderstormy castle
Posts: 3822
Joined: 16 Sep 2007, 22:00
KaM Skill Level: Skilled
ICQ: 269127056
Website: http://lewin.hodgman.id.au
Yahoo Messenger: lewinlewinhodgman
Location: Australia
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Designed by ST Software |
![]() |