Map Database  •  FAQ  •  RSS  •  Register  •  Login

TNL 16

<<

The Dark Lord

User avatar

King Karolus Servant

Posts: 2130

Joined: 29 Aug 2007, 22:00

Location: In his dark thunderstormy castle

KaM Skill Level: Veteran

Post 11 Aug 2017, 18:52

TNL 16

Ok, so I think I will have to make a topic about this because it is driving me mad. This is what's going on: the last mission of my campaign, mission 16, was somehow corrupted. I can open the map in any editor, but some tile information seems to have been lost: If I use brushes, no matter which ones, they do not connect with the already existing tiles on the map. This means that any changes have to be done tile by tile, which is obviously pretty tedious.
I have many, many backups, some even dating back to the times where you had .pro files (yes my children, I'm sure most of you wouldn't know :P). I tried all these backups, but to no avail. I tried downloading it from Lewin's website, but still the same. I tried using different versions of Krom's map editor and also the Remake editor, but no. I don't have this problem with any other maps, so it is not a problem with my KaM copy either.

So to conclude: it seems all TNL 16 map files are corrupted, which leads me to the conclusion that they have been since the very beginning. Yet I don't recall struggling with this when making the map. How odd... Please think with me, what could have happened, and more importantly, is there a way to redeem it? Or will I be condemned to doing it all tile by tile?
<<

cmowla

User avatar

Sword Fighter

Posts: 361

Joined: 04 Aug 2013, 19:59

KaM Skill Level: Expert

Post 11 Aug 2017, 20:55

Re: TNL 16

I'm not Lewin or Krom, but if you want to try something that takes about 2 minutes, maybe try the following procedure? (Of course, test this on a copy of your map...)

With the map folder (and all of its files) in the KaM Remake map folder,
  • Open up the .map file in Notepad
  • Copy the first character at the beginning of the file.
  • Delete that first character.
  • Save the file.
  • Open up r6720's map editor.
  • Click on your map.
  • Let r6720 crash (shut it down).
  • Reopen the .map file in Notepad.
  • Restore that first character.
  • Open up your map in the r6720 editor.
  • Save your map (overwrite it).
Fixed?

EDIT:

If you could, also try to remove ALL maps beginning with "TNL" from your maps folder EXCEPT for TNL 16 (and only the current version of TNL 16, should you have some with other versions with slightly different names). See if that works.
Invasion and Lava Valley with 0 losses|Invasion (without saves)|TSK 20 in 4.47 minutes|Northern Islands I Co-op in 1.71 hours
What makes me an Expert isn't my skill in of itself but my desire to win big.
<<

Krom

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3158

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 12 Aug 2017, 07:44

Re: TNL 16

Could you send the mission files to me or upload them somewhere? The latest broken version to start with.
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de
<<

The Dark Lord

User avatar

King Karolus Servant

Posts: 2130

Joined: 29 Aug 2007, 22:00

Location: In his dark thunderstormy castle

KaM Skill Level: Veteran

Post 13 Aug 2017, 11:47

Re: TNL 16

Hi both, thanks for your replies. I don't have access to my KaM files right now. I'll get back to you this evening or tomorrow. :)
<<

The Dark Lord

User avatar

King Karolus Servant

Posts: 2130

Joined: 29 Aug 2007, 22:00

Location: In his dark thunderstormy castle

KaM Skill Level: Veteran

Post 14 Aug 2017, 20:56

Re: TNL 16

@Krom, I have sent you a pm.
@Cmowla, I tried your ideas but they did not work. In fact, after restoring that first character it still crashes. That doesn't matter though, as I said I have enough back-ups. :P
<<

Krom

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3158

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 15 Aug 2017, 18:29

Re: TNL 16

Unfortunately all tiles aux info is lost. Everything is plain grass there .. Do you have older versions for me to check?
I also recall someone made a way of rebuilding those aux infos, but I don't recall whom that could be ..
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de
<<

The Dark Lord

User avatar

King Karolus Servant

Posts: 2130

Joined: 29 Aug 2007, 22:00

Location: In his dark thunderstormy castle

KaM Skill Level: Veteran

Post 15 Aug 2017, 19:32

Re: TNL 16

That's so weird, I have no idea how that happened. The eldest thing I have of this mission is a .pro file. Would that be of any use? I think all .map files I have of it are very similar.
<<

Krom

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3158

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 16 Aug 2017, 05:58

Re: TNL 16

We can try - send the file in.

If that problem persisted since PRO file, then it is likely that the map was made in PRO, saved as MAP .. then MAP was opened and saved as PRO - thus erasing all aux data ..
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de

Return to Map Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests