Map Database  •  FAQ  •  RSS  •  Register  •  Login

Official KaM Remake Bugs topic

<<

Bence791

Knight

Posts: 618

Joined: 20 Jul 2012, 20:25

Location: Hungary

KaM Skill Level: Beginner

Post 04 Oct 2013, 07:32

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Yes, you aren't sure. That's because, at the moment when the hungry citizen left his workplace, there was food in the "empty" inn. And I guess that one was closer to his place than the other. And I'm not completely sure if it would be better if that guy rethought what's up and went to the full one, in case of that there would be much bigger jams in front of inns.
The Kamper is always taking my colour!

<<

dicsoupcan

Moorbach's Guard

Posts: 1314

Joined: 12 Feb 2012, 21:36

KaM Skill Level: Fair

Post 04 Oct 2013, 07:35

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Actually the employee does exactly what you suggested. But the thing with inns can be tricky, one time they are full, a few seconds later they are empty. The most logical conclusions that i can make based on this story is that your inn was full when you looked at it, and then became empty by many hungry workers resulting in you worker going back to his home first.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life. ~ Winston Churchill
<<

sado1

User avatar

Council Member

Posts: 1412

Joined: 21 May 2012, 19:13

KaM Skill Level: Skilled

Post 04 Oct 2013, 10:10

Re: Official KaM Remake Bugs topic

By the way; it would make sense if citizens didn't walk out of their buildings if someone already had walked out for a piece of food in the Inn. For example: imagine there's 1 sausage in the Inn; a serf decided to go for that one, but at the moment also entire city can decide to go and try to win the race for that sausage. What if instead, only the first guy that saw the sausage, was walking to the Inn? It would prevent unnecessary traffic jams near the Inn, when half of the city is hungry and they can never enter the actual building, or they go out even if there's nothing to eat. Of course, if you prefer to leave that as it is, to punish players that have insufficient food production, I'm fine with that. :)
<<

Krom

User avatar

Knights Province Developer

Posts: 3262

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 04 Oct 2013, 10:55

Re: Official KaM Remake Bugs topic

@sado1: There are many optimizations and future prediction algorithms possible (what if Inn gets food delivered in next 5sec?), but we prefer to keep it simple code-wise and algorithm-wise instead of hunting for tiny improvements and making it pain to maintain.
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de
<<

sado1

User avatar

Council Member

Posts: 1412

Joined: 21 May 2012, 19:13

KaM Skill Level: Skilled

Post 04 Oct 2013, 15:32

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Well, my point was the cities efficiency, code efficiency is a different story.
<<

Thomas

User avatar

Militia

Posts: 49

Joined: 17 Jan 2012, 09:43

Location: Germany

KaM Skill Level: Average

Post 13 Oct 2013, 12:13

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Already some time ago we had an app crash in a lan game. Attached are the crashreport files. You should also get the error when proceeding the report after it's finished.
Hopefully it's helpful to fix the problem :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
<<

Sined

Post 16 Oct 2013, 19:40

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Greetings here

I've just bought the steam historical version and installed it.
But when I tried to install the mod, it says that the original game is not installed, so, it doesn't install the mod.

I'm on a computer which is still on xp.

Any suggestion that could help ?
Thanks ;)
<<

T*AnTi-V!RuZz

User avatar

Former Site Admin

Posts: 1823

Joined: 03 Jan 2007, 23:00

Location: The Netherlands

KaM Skill Level: Fair

Post 16 Oct 2013, 20:12

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Sined wrote:Greetings here

I've just bought the steam historical version and installed it.
But when I tried to install the mod, it says that the original game is not installed, so, it doesn't install the mod.

I'm on a computer which is still on xp.

Any suggestion that could help ?
Thanks ;)

Hello :)

Read here: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... 185951658#
<<

pawel95

User avatar

Castle Guard Swordsman

Posts: 1911

Joined: 03 Oct 2008, 22:00

Location: "Pawel95" on Youtube.com

KaM Skill Level: Skilled

Post 16 Oct 2013, 20:51

Re: Official KaM Remake Bugs topic

T*AnTi-V!RuZz wrote:
Sined wrote:Greetings here

I've just bought the steam historical version and installed it.
But when I tried to install the mod, it says that the original game is not installed, so, it doesn't install the mod.

I'm on a computer which is still on xp.

Any suggestion that could help ?
Thanks ;)

Hello :)

Read here: http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... 185951658#



HAHA I found that nice sentence at that page :P
But do worry! Look at the next section to solve all your problems.
<<

sado1

User avatar

Council Member

Posts: 1412

Joined: 21 May 2012, 19:13

KaM Skill Level: Skilled

Post 17 Oct 2013, 10:10

Re: Official KaM Remake Bugs topic

I doubt that'll help, Anti. This guy wrote that steam version is fully compatible out of the box for him; what he writes afterwards is how to trick Steam into believing that KaM is running, while in fact, the Remake is running instead.
<<

pawel95

User avatar

Castle Guard Swordsman

Posts: 1911

Joined: 03 Oct 2008, 22:00

Location: "Pawel95" on Youtube.com

KaM Skill Level: Skilled

Post 20 Oct 2013, 12:24

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Hey guys,

First time that I will report a bug that I didnt find myself :D I´m just translating it,because on the polish forum won´t read it anyone:

The Bug was found by "Elvon":

He made a test after he saw some battle in the Remake where troops didn´t catch other troops, but they should because there is no tile between them.
He is not sure, but says that this happen at wineyeards(maybe also somtimes on other tiles?!). So in some combinations there is no attack between a citzien and a troop / between two troops.

Elvon wrote at his last sentence that with that bug he catched with a single knight(on a wineyeard !?) all bowmen of the enemy :P

Here is the picture he posted:
http://imageshack.us/f/824/zla1.png/

The black circles show the places where no attack is going to start.


Here is the original polish post:
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 1499#51499




Pawel95
<<

Krom

User avatar

Knights Province Developer

Posts: 3262

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 21 Oct 2013, 05:13

Re: Official KaM Remake Bugs topic

@Pawel95: This is correct behavior. Wineyards, trees and some other objects block diagonals and that means units can't walk by them nor fight through them. Indeed, if there's a tree or wine bushes between you and the opponent it's rather hard to swing a sword :)
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de
<<

Remake 2012

Knight

Posts: 449

Joined: 28 Jan 2012, 08:17

Location: Poland

KaM Skill Level: Average

Post 28 Oct 2013, 14:17

Re: Official KaM Remake Bugs topic

Bug when I open my map.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
<<

Krom

User avatar

Knights Province Developer

Posts: 3262

Joined: 09 May 2006, 22:00

Location: Russia

KaM Skill Level: Fair

Post 28 Oct 2013, 16:31

Re: Official KaM Remake Bugs topic

You can try saving your map from old KaM Editor to fix the issue (by reducing unconnected areas count)
Knights Province at: http://www.knightsprovince.com
KaM Remake at: http://www.kamremake.com
Original MBWR/WR2/AFC/FVR tools at: http://krom.reveur.de
<<

thunder

User avatar

Moorbach's Guard

Posts: 1029

Joined: 15 Apr 2012, 12:11

Location: In the Market

KaM Skill Level: Fair

Post 31 Oct 2013, 00:35

Re: Official KaM Remake Bugs topic

hm. I saw a new replay. The player had really nice and counted city, played rush game. 60+swordsmen and 60+milities after 60PT what is absolutly TOP performance . And had two barracks.
Well after the PT trained immediately 120 units and destroyed the barrack. All units came out from the barrack immediatly and win more than 2-3 mins, and just opened the second barrack for the stuffs.
Well is it fair? I think the idea is really great and well done how the player built, but 10sec or 2-4mins??? Well maybe should to rethink this part of the game. Seems not really fair for me. but its subjective.

The other thing when player just block the entrance of the enemy barrack and the trained units cant come out.

What if the trained units always come out in every situation from the barrack and the barrack is undestroyable(by the owner) while trained units are in the barrack, (and not recruits. )

The door blocking is part of the a strategy. But what could be happening if the door is always open? just for training or exit, the entrance wouldnt be possible in blocked position.
Or jut the attacking ishould be possible on the entrance tile...
etc..
PreviousNext

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron