Map Database  •  FAQ  •  RSS  •  Register  •  Login

Bug in Editor Interface

<<

Ben

User avatar

Council Member

Posts: 3806

Joined: 08 Jan 2009, 23:00

Location: California GMT - 8 (Standard Time)

KaM Skill Level: Beginner

Post 08 Feb 2017, 05:04

Bug in Editor Interface

When you select an item that can be placed on the map-- say a building-- you can detach it from the cursor by right-clicking on the map. This works with almost all tools/items, but there is an oddity with the "map revealer" item and the "center screen" item. If you right click with either of these selected, the item will indeed detach from the cursor. The oddity comes when you try to re-select the tool. The first time you click the icon, it will take the "focus" off it. The second time you click it, the item is selected. This is because the interface believes you still have the item selected when you right click on the map. When you go to select the item again, the interface believes you want to deselect it. With all other items that I could find (buildings, units, etc.) this doesn't happen, as selecting a item that has "focus" on it merely selects the item anyway.

Yes, this is a very small bug, and perhaps I explained it rather poorly, too. Still, it's been bugging me for quite some time and thought that I would mention it.
#thunderposting #greentornado
<<

thunder

User avatar

Moorbach's Guard

Posts: 1022

Joined: 15 Apr 2012, 12:11

Location: In the Market

KaM Skill Level: Fair

Post 08 Feb 2017, 13:50

Re: Bug in Editor Interface

So simply wanted to say you are working on new stuffs and the community will be happy very soon with new Ben's creation, true? :D :mrgreen:
<<

Ben

User avatar

Council Member

Posts: 3806

Joined: 08 Jan 2009, 23:00

Location: California GMT - 8 (Standard Time)

KaM Skill Level: Beginner

Post 08 Feb 2017, 16:11

Re: Bug in Editor Interface

Nope
#thunderposting #greentornado
<<

Rey

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 209

Joined: 12 Oct 2016, 07:41

Location: Moscow

KaM Skill Level: Fair

Post 09 Feb 2017, 04:10

Re: Bug in Editor Interface

Thanks again, Ben.
Just fixed it: https://github.com/Kromster80/kam_remake/pull/242
Same bug was actually happen for "ai defence position" and "ai start" markers.

Also this visual bug with reveal circle fixed:
Image
<<

Ben

User avatar

Council Member

Posts: 3806

Joined: 08 Jan 2009, 23:00

Location: California GMT - 8 (Standard Time)

KaM Skill Level: Beginner

Post 09 Feb 2017, 18:12

Re: Bug in Editor Interface

Excellent, thank you.
#thunderposting #greentornado
<<

Rey

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 209

Joined: 12 Oct 2016, 07:41

Location: Moscow

KaM Skill Level: Fair

Post 10 Feb 2017, 22:57

Re: Bug in Editor Interface

Well, we actually have similar thing when placing units/houses/roads/fields/tile brushes/tile objects - after RBM click they are still selected, even if you can't use them actually.
Think we have to fix all this too.

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest