Page 1 of 1

AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 09 Sep 2015, 09:26
by Strangelove
I build a little city for the AI and gave them 2 groups of Knights and some other Troops, however, they do not do anything with the Knights, beside feeding them when they are hungry. Autobuild, Autoattack, Fast Equip and Autodefence were set to ON. It also seemed that they do not build any Mounted Units, even tho I added a 1000 Houses to their Barracks. Is it possible that they do not automatically add any Mounted Defence Positions? I thought they might do, since they do have all the neccessary Equipment for it?

Best Regards,
Strange

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 09 Sep 2015, 13:46
by Vatrix
iirc Krom or Lewin said, that mounted part of AI is not yet finished.

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 09 Sep 2015, 14:19
by dicsoupcan
you need to set mounted defensive positions manually, then they should work (at least in AED they do). if you don't they ai only get's the command to train foot troops.

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 09 Sep 2015, 15:08
by Strangelove
Thanks for your replys. That very unfortunate. I remember hearing about that the AI does not build and Stables, but I do not recall that the AI just simply ignore Mounted troops even if you hand it to them...

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 09 Sep 2015, 21:15
by dicsoupcan
i do not exactly undertsnad your problem probably, if you assign a defensive position to a mounted gorup they will be trained and defend like normal foot troops, if you put them on an offensive position and script their attack (or set it up in the editor) they will just attack.

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 10 Sep 2015, 17:26
by Strangelove
dicsoupcan wrote:i do not exactly undertsnad your problem probably, if you assign a defensive position to a mounted gorup they will be trained and defend like normal foot troops, if you put them on an offensive position and script their attack (or set it up in the editor) they will just attack.


The problem only occurs when i set the AI to "Autodefence".

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 11 Sep 2015, 15:19
by dicsoupcan
oh but the autodefense is not complete, you are better off doing it manually.

Re: AI Player cant handle Knights.

PostPosted: 11 Sep 2015, 15:59
by Strangelove
Yeah, so it seems. Also, its pretty unreliable.