Map Database  •  FAQ  •  RSS  •  Register  •  Login

2 server questions

<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 11:14

Re: 2 server questions

What I don't understand is why this img continues to appear before our IP's even though there's no firewall: Image
<<

Lewin

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3821

Joined: 16 Sep 2007, 22:00

Location: Australia

KaM Skill Level: Skilled

Post 07 Feb 2015, 11:21

Re: 2 server questions

To answer your original question, the dedicated server requires very minimal resources. It basically just forwards packets, it doesn't do any game logic calculations. It should use a tiny amount of RAM (< 20 MB) and minimal CPU usage (the most I've seen is ~10% of a core on a VPS when there were about 40 players on the server). The server is single threaded so won't use more than 1 core. Did you have any issues with the server using lots of RAM or CPU? That could indicate a bug.

For your problem, can I confirm that these are the steps in your problem?:
1. Server starts normally, multiple players can connect and play without any issues.
2. Later players disconnect, then the server stops appearing on the server list both in-game and on the website (shows the warning icon on the website).

Next time the server disappears from the server list, can you please try connecting directly to the server's IP address and port using "Find Server by IP" on the multiplayer screen? I want to find out if the server has stopped accepting any connections, or if it is just being announced incorrectly on the server list.

Most of our dedicated servers are run on Linux machines, so it's possible that there are some bugs in the Windows dedicated server because it hasn't been thoroughly tested.

`Flawless~impY wrote:What I don't understand is why this img continues to appear before our IP's even though there's no firewall: Image

The icon means your server did not respond when our master server tried to connect to it. This is usually a firewall/routing issue, but in your case it could be a bug in the server that causes it to stop accepting new connections.
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 11:25

Re: 2 server questions

Well, I let de server run all night long and I checked this morning and it was there, so I guess that main problem of the server suddenly disappearing is over. But I still get that triangle, even though the ports are forwarded properly.
<<

Lewin

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3821

Joined: 16 Sep 2007, 22:00

Location: Australia

KaM Skill Level: Skilled

Post 07 Feb 2015, 11:44

Re: 2 server questions

`Flawless~impY wrote:Well, I let de server run all night long and I checked this morning and it was there, so I guess that main problem of the server suddenly disappearing is over. But I still get that triangle, even though the ports are forwarded properly.

If you see that icon then you shouldn't be able to connect to the server from in the game. I just checked and the warning icon is showing for your server (62.194.11.91:56789), and I can't connect to it by IP in the game. It's refusing connections (not timing out). So it looks like something causes the server to stop accepting connections until you restart it. It's unlikely to be port forwarding since it starts working when you restart the server. It's also unlikely to be your firewall for the same reason (unless something starts blocking it after some time). So it could be a bug in the dedicated server. Now we need to narrow down what causes it.

When you find the server in this state, can you send us the latest log file from the Logs folder?
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 11:50

Re: 2 server questions

11:09:07.703 0,033s 33ms Log is up and running. Game version: r6720
11:09:07.718 0,041s 0ms Dedicated server event handler created
11:09:07.734 0,056s 2ms Using protocol for clients running r6720
11:09:07.750 0,072s 5ms Game settings loaded from KaM_Remake_Settings.ini
11:09:07.812 0,135s 51ms Server: Listening on port 56789
11:16:55.359 467,682s 467533ms Server: Client 45 has connected to room 0
11:16:55.375 467,693s 1ms Server: Host rights assigned to 45
11:56:22.156 2834,473s 2366768ms Server: Client 395 has connected to room 1
11:56:22.171 2834,488s 0ms Server: Host rights assigned to 395
11:56:24.156 2836,484s 1985ms Server: Client 395 has disconnected
12:11:29.890 3742,219s 905725ms Server: Client timed out 662
12:19:15.000 4207,321s 465091ms Server: Client 45 has disconnected
12:19:40.406 4232,737s 25405ms Server: Client 718 has connected to room 0
12:19:40.421 4232,748s 0ms Server: Host rights assigned to 718
12:19:46.250 4238,577s 5819ms Server: Client 718 has disconnected
12:25:46.484 4598,807s 360220ms Server: ClientDisconnect. Error: Connection reset by peer (#10054)
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 11:53

Re: 2 server questions

12:44:51.901 0.000s 0ms Log is up and running. Game version: r6720
12:44:51.901 0.000s 0ms Dedicated server event handler created
12:44:51.901 0.000s 0ms Using protocol for clients running r6720
12:44:51.901 0.000s 0ms Game settings loaded from KaM_Remake_Settings.ini
12:44:51.901 0.000s 0ms Server: Listening on port 16789
13:11:29.776 1597.874s 1597874ms Server: Client 512 has connected to room 0
13:11:29.776 1597.875s 1ms Server: Host rights assigned to 512
13:12:21.303 1649.401s 51526ms Server: Client 512 has disconnected
13:38:22.606 3210.704s 1561303ms Server: Client 827 has connected to room 0
13:38:22.606 3210.704s 0ms Server: Host rights assigned to 827
13:39:35.303 3283.401s 72697ms Server: Client 836 has connected to room 0
13:39:38.943 3287.042s 3641ms Server: Client 836 has disconnected
13:41:30.057 3398.155s 111113ms Server: Client 864 has connected to room 0
13:41:56.122 3424.221s 26066ms Server: Client 864 has disconnected
13:51:29.569 3997.667s 573446ms Server: Client 963 has connected to room 0
13:51:29.753 3997.851s 184ms Server: Client 963 has disconnected
13:58:50.912 4439.011s 441160ms Server: Client timed out 827
13:58:50.912 4439.011s 0ms Server: Client 827 has disconnected
13:58:53.929 4442.028s 3017ms Server: Client 1087 has connected to room 0
13:58:53.929 4442.028s 0ms Server: Host rights assigned to 1087
14:00:32.931 4541.029s 99001ms Server: Warning: Corrupt data received, kicking client 1109
14:01:40.913 4609.011s 67982ms Server: Client timed out 1122
14:14:39.211 5387.309s 778298ms Server: ClientDisconnect. Error: Connection aborted (#10053)
14:18:37.773 5625.871s 238562ms Server: Client 1296 has connected to room 1
14:18:37.773 5625.871s 0ms Server: Host rights assigned to 1296
14:20:03.562 5711.660s 85789ms Server: Client 1296 has disconnected
14:20:10.029 5718.128s 6468ms Server: Client 1313 has connected to room 1
14:20:10.029 5718.128s 0ms Server: Host rights assigned to 1313
14:20:46.066 5754.164s 36036ms Server: Client 1313 has disconnected
14:20:51.029 5759.127s 4963ms Server: Client 1325 has connected to room 1
14:20:51.029 5759.127s 0ms Server: Host rights assigned to 1325
14:38:42.948 6831.046s 1071919ms Server: Client 1542 has connected to room 1
14:38:43.011 6831.109s 63ms Server: Client 1542 has disconnected
14:38:43.914 6832.012s 903ms Server: Client 1543 has connected to room 1
14:38:44.012 6832.110s 98ms Server: Client 1543 has disconnected
14:38:44.618 6832.717s 607ms Server: Client 1544 has connected to room 1
14:38:44.713 6832.812s 95ms Server: Client 1544 has disconnected
14:38:57.812 6845.910s 13098ms Server: Client 1548 has connected to room 0
14:38:57.878 6845.976s 66ms Server: Client 1548 has disconnected
14:38:59.016 6847.114s 1138ms Server: Client 1549 has connected to room 0
14:38:59.084 6847.182s 68ms Server: Client 1549 has disconnected
14:45:49.343 7257.441s 410259ms Server: ClientDisconnect. Error: Connection aborted (#10053)
14:45:49.343 7257.441s 0ms Server: Client 1325 has disconnected
14:55:42.928 7851.027s 593586ms Server: Client timed out 1706
15:10:01.627 8709.725s 858698ms Server: ClientDisconnect. Error: Connection reset by peer (#10054)
15:10:43.493 8751.591s 41866ms Server: Client 1087 has disconnected
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 13:54

Re: 2 server questions

Okay, I have been paying attention and everytime the same message shows up after which the servers can no longer be found: "Server: ClientDisconnect. Error: Connection reset by peer (#10054)"
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 16:03

Re: 2 server questions

I tried it on another VPS. Same story. It just stops after that error.

My home server: Windows XP x64
VPS 1: Windows server 2008 x64
VPS 2: Windows server 2012 x64

I used 3 different OS (all 64 bits though) and on all three I get the exact same problem.
<<

Michalpl

Sword Fighter

Posts: 318

Joined: 10 May 2014, 21:46

KaM Skill Level: Fair

Post 07 Feb 2015, 21:15

Re: 2 server questions

Maybe dynamic ip that change every some time?


Edit

IP VPS: 5.196.148.221 Port: 16789 is hamahi virtual ip
IP Home: 62.194.11.91 port: 56789 probably dynamic ip
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 07 Feb 2015, 22:26

Re: 2 server questions

Michalpl wrote:Maybe dynamic ip that change every some time?


Edit

IP VPS: 5.196.148.221 Port: 16789 is hamahi virtual ip
IP Home: 62.194.11.91 port: 56789 probably dynamic ip

The IP does not change. I have the same IP for months now. Besides, even if my IP did change; so what? The port would still have been forwarded, the firewall would've still been off and the server settings would've still have been the same. Nothing but the IP would've changed.

I'm just waiting for an admin or someone else to help me with this, seeing as a lot of people are experiencing the same thing if I am to look at the serverlist.
<<

Lewin

User avatar

KaM Remake Developer

Posts: 3821

Joined: 16 Sep 2007, 22:00

Location: Australia

KaM Skill Level: Skilled

Post 08 Feb 2015, 04:40

Re: 2 server questions

`Flawless~impY wrote:I'm just waiting for an admin or someone else to help me with this, seeing as a lot of people are experiencing the same thing if I am to look at the serverlist.

Most of the time that's the user's fault, the just clicked the "create server" button in the game on their home internet connection without realising they need to forward ports on their router to allow incoming connections. We regularly answer emails from users asking why their server isn't working, and 90% of the time it's because they didn't forward ports in their router, and when they did it fixed their problem. So I wouldn't assume that most of the servers on the list with the warning icon have the same problem as you.

In your case it looks like there's something else going on. I will try to reproduce the problem and let you know the results of my findings.
<<

`Flawless~impY

Recruit

Posts: 32

Joined: 06 Feb 2015, 17:10

Post 09 Feb 2015, 12:40

Re: 2 server questions

Great. I hope you find the problem soon. It is kind of hard to contribute to this community when none of our servers function properly. :P
Previous

Return to General / Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests